AKTUALNOŚCI

 

SZANOWNI GOŚCIE,
Prosimy o zapoznanie się z zaleceniami, które wprowadzaliśmy w naszej restauracji zgodnie z wytycznymi
Ministerstwa Rozwoju i Głównego Inspektoratu Sanitarnego
dla funkcjonowania gastronomii w trakcie epidemii SARS-CoV-2 w Polsce.

W związku z założeniem, że w pomieszczeniu nie może przebywać więcej niż 1 osoba na 4m2. na naszej Sali restauracyjnej możemy przyjąć 38 osób, a odległość między blatami stolików (od ich brzegów) wynosi. 2 m

Na tarasie mamy przygotowane dla Państwa 60 miejsc, a odległość między blatami stolików
(od ich brzegów) wynosi. 2 m

Prosimy przyjąć zasadę, że przy jednym stoliku może przebywać rodzina lub osoby pozostające
we wspólnym gospodarstwie domowym. W innym przypadku przy stoliku powinny siedzieć pojedyncze osoby chyba, że odległości między nimi wynoszą min 1,5 m i nie siedzą oni naprzeciw siebie.

Prosimy o OBOWIĄZKOWĄ dezynfekcję rąk przy wejściu na teren restauracji


Prosimy również zwrócić szczególną uwagę na:

- utrzymanie 2-metrowej odległości pomiędzy osobami stojącymi w kolejce, jeżeli takowa powstanie
- kierowanie się do wyznaczonej przez obsługę bezpiecznej strefy na zewnątrz dla gości oczekujących na wejście, a następnie oczekiwanie na doprowadzanie gości przez obsługę do konkretnego wolnego stolika.
- noszenie osłon ust i nosa oraz rękawiczek w przypadku gości restauracji zajmujących miejsca siedzące i w trakcie konsumpcji nie jest wymagane.

Dla Państwa bezpieczeństwa oraz naszych pracowników wprowadziliśmy następujące procedury:
- obsługa jest w maseczkach ochronnych, po każdorazowej usłudze dezynfekuje ręce
- każdorazowo dezynfekujemy karty menu i stolik po zakończeniu obsługi gości przy danym stoliku. Po zakończonej dezynfekcji stolik jest oznaczony
napisem: „zdezynfekowano”
- każdorazowo po użyciu myjemy i dezynfekujemy tace, na których przynosimy zamówienia
- wszelkie dodatkowe wyposażenie stolików tj. sztućce, serwetki, cukier itp. są podawane bezpośrednio do stolika
– co 15 minut dezynfekujemy powierzchnie wspólne, z którymi stykają się goście (z wyłączeniem podłogi)
– w miarę możliwości pogodowych regularnie wietrzymy pomieszczenia restauracyjne, centrala wentylacyjna jest wyłączona
- w toaletach zostały udostępnione instrukcje mycia rąk, dezynfekcji rąk, zdejmowania i zakładania rękawiczek, zdejmowania i zakładania maseczki

  

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 MUZYKA NA ŻYWO 

 

MAURICIO RIOSA

 

MAURICIO

Mauricio Rios urodzony w 1956 w Santiago de Chile swoja karierę muzyczną zaczął w Chile od udziału w telewizyjnym talent show
„Escala a existo”, którego był laureatem.

Wygrana w programie przyniosła mu wiele propozycji zawodowych z czego najważniejsze były występy jako solista i crooner z orkiestrą A Big - Band Universal Orchestra, którą prowadził bardzo znany wówczas dyrygent Juan Azua. Współpraca z orkiestrą trwała 18lat. 

Wielokrotnie występował w telewizji chilijskiej w bardzo znanym programie rozrywkowym „Coctel" i na wielu scenach w całym kraju. 

W roku 2003 zaczyna swoja muzyczna drogę w Europie, w Portugalii gdzie pomimo, iż śpiewa głownie po hiszpańsku w Lizbonie udaje mu się zaśpiewać w miejscach, które tradycyjnie wiąże się z muzyka fado („Madeira Pura" Alfama)


Przez lata współpracuje jako „musico da casa” z kultowa dla Portugalczyków restauracja „Cafe Imperio"


Śpiewa także w znanym jazz klubie „Notaveis Pub" w Carcavelos

https://www.youtube.com/watch?v=i9ReNUafOio&list=PLwkKDx8pd0KSJd3M4cYRWAeazT8vMpGvs&index=3


https://soundcloud.com/user-94024648


https://www.facebook.com/galeriausluga/videos/333091274191841/