AKTUALNOŚCI

 

 


 

 SYLWESTER 2019/2020

NIEZAPOMNIANA ZABAWA Z DJ-em NA 3 PIĘTRACH WILLI
31.12.2019r. 19:00-4:00
CENA: 309zł / os.

 

MENU

APERITIF
Drink w stylu Gatsby - NEGRONI

 

PRZYSTAWKA

TATAR Z TUŃCZYKA
Polędwica z tuńczyka / awokado / imbir / kolendra / sezam


ZUPA

KREM Z KALAFIORA
Bulion drobiowy / kalafior / boczek wędzony / chipsy z topinamburu / oliwa truflowa


DANIE GŁÓWNE

BIODRÓWKA JAGNIĘCA
Biodrówka jagnięca / babka ziemniaczana / wędzony twaróg / demi glace z rokitnikiem / boczniak królewski


BUFET SŁODKI
Patery świeżych owoców
Wybór ciast
Mini desery:
Ptyś z chantilly waniliowym
Mini bezy z kremem i owocami
Tiramisu
Mus czekoladowy z żelką truskawkową


BUFET ZIMNY

Pasztet z kaczki z żurawiną
Mięsa własnego wyrobu:
Pieczona karkówka, schab wieprzowy faszerowany śliwką i morelami

Własne wędliny podsuszane
Wybór ryb wędzonych

Finger food:
Tatar wołowy z domowymi piklami
Tatar z łososia ze szczypiorem
Krewetki na z salsie z kompresowanego ogórka z dodatkiem chilli
Melon w szynce parmeńskiej z balsamico
Plastry pieczonego rostbefu na musie tatarskim
Mini sałatka z pieczonych buraków z kozim serem i marynowanym jabłkiem
Wybór tortilli
Śledź na pumperniklu z konfiturą z czerwonej cebuli

Wybór sałat:
Sałata z wędzoną piersią kaczki, pomarańczą, gruszką, winogronami
i prażonymi płatkami migdałów

Sałata z grillowanym kurczakiem, chipsem z wędzonego boczku, białą mozzarellą, oliwkami, suszonymi pomidorami, granatem, awokado i prażonymi pestkami dyni

 

BUFET GORĄCY

Pieczone udo z kaczki na czerwonej kapuście z wędzoną śliwką
Filet z dorady w sosie porowym
Plastry polędwiczki wieprzowej na szpinaku z orzechami laskowymi
Pierogi z ciasta drożdżowego faszerowane warzywami


O PÓŁNOCY…
Kieliszek wina musującego


NA WZMOCNIENIE
(OK. 2:00)
Strogonoff

 

NAPOJE
(bez limitu w cenie)
Woda, soki (pomarańcza, czarna porzeczka, jabłko)
Pepsi, 7up, Mirinda – na barku
Kawa, herbata

DLA ZORGANIZOWANYCH REZERWACJI POWYŻEJ 20 OSÓB DYSPONUJEMY SALAMI V.I.P. * szczegółowe informacje telefonicznie

ALKOHOL WE WŁASNYM ZAKRESIE

REZERWACJE PROSIMY SKŁADAĆ POD NR TELEFONU 89 522 84 64, 887 817 000 LUB E-MAILEM NA ADRES: restauracja@casablanca.olsztyn.pl

REZERERWACJE PRZYJMUJEMY DO 10.12.2019r.
POTWIERDZENIEM REZERWACJI JEST OPŁATA CAŁEJ KWOTY REZERWACJI

 


 

  W KAŻDĄ NIEDZIELĘ ZAPRASZAMY RODZINY Z DZIEĆMI. 

W GODZINACH 13:30-16:30 CZAS WASZYM POCIECHOM
UMILI ANIMATORKA.

 


OFERTA DAŃ GARMAŻERYJNYCH 2019r. 

OFERTA POTRAW GARMAŻERYJNYCH 2019r.

Imię i nazwisko, telefon kontaktowy

Data i godzina odbioru

POTRAWA

J.M.

Cena

Ilość

Uwagi

DANIA GORĄCE

Pierogi z kapustą i grzybami

1kg

40zł

 

 

Pierogi ruskie

1kg

35zł

 

 

Zupa rybna z pomidorami i sandaczem

1l

40zł

 

 

Barszcz czerwony czysty na naturalnym zakwasie

1l

25zł

 

 

Zupa borowikowa

1l

40zł

 

 

Tarta z kiszoną kapustą, grzybami i suszonymi śliwkami

1szt.

85zł

 

 

Tarta z kaczką, fasolką szparagową i brokułem

1szt.

85zł

 

 

ZIMNE PRZEKĄSKI RYBNE

Tatar z łososia

1kg

150zł

 

 

Tatar ze śledzia

1kg

50zł

 

 

Śledzie z cebulką w oleju lnianym

1kg

45zł

 

 

Pasztet z karpia z borowikami i włoskimi orzechami

1kg

75zł

 

 

Rolada z sandacza z brokułem

1kg

80zł

 

 

ZIMNE PRZEKĄSKI MIĘSNE

Tatar wołowy z oliwą truflową (bez żółtka)

1kg

150zł

 

 

Pasztet z kaczki z żurawiną

1kg

80zł

 

 

Schab w ziołach ze śliwką

1kg

65zł

 

 

Pieczona karkówka aromatyzowana czosnkiem

1kg

60zł

 

 

Wędzona pierś z kaczki (1szt ok. 150-200gram)

1kg

100zł

 

 

CIASTA

Szarlotka z cynamonem

1kg

40zł

 

 

Pierogi z makiem i bakaliami

1kg

40zł

 

 

Beza karmelowo-orzechowa

1szt.

130zł

 

 

 

Zamówienia przyjmujemy do 19.12.2019r. (czwartek), pod nr tel. 89 522 84 64,
e-mail: restauracja@casablanca.olsztyn.pl lub na miejscu w restauracji.
Odbiór 24.12.2018r. w godz. 10:00 - 12:00

 

 


 

 

 MUZYKA NA ŻYWO 

 W GRUDNIU PRZERWA

 

MAURICIO RIOSA

MAURICIO

Mauricio Rios urodzony w 1956 w Santiago de Chile swoja karierę muzyczną zaczął w Chile od udziału w telewizyjnym talent show
„Escala a existo”, którego był laureatem.

Wygrana w programie przyniosła mu wiele propozycji zawodowych z czego najważniejsze były występy jako solista i crooner z orkiestrą A Big - Band Universal Orchestra, którą prowadził bardzo znany wówczas dyrygent Juan Azua. Współpraca z orkiestrą trwała 18lat. 

Wielokrotnie występował w telewizji chilijskiej w bardzo znanym programie rozrywkowym „Coctel" i na wielu scenach w całym kraju. 

W roku 2003 zaczyna swoja muzyczna drogę w Europie, w Portugalii gdzie pomimo, iż śpiewa głownie po hiszpańsku w Lizbonie udaje mu się zaśpiewać w miejscach, które tradycyjnie wiąże się z muzyka fado („Madeira Pura" Alfama)


Przez lata współpracuje jako „musico da casa” z kultowa dla Portugalczyków restauracja „Cafe Imperio"


Śpiewa także w znanym jazz klubie „Notaveis Pub" w Carcavelos

https://www.youtube.com/watch?v=i9ReNUafOio&list=PLwkKDx8pd0KSJd3M4cYRWAeazT8vMpGvs&index=3


https://soundcloud.com/user-94024648


https://www.facebook.com/galeriausluga/videos/333091274191841/