AKTUALNOŚCI

 

 

ANDRZEJKI 2019

30.11.2019 SOBOTA


Godzina:
  20.00-4.00

Cena z osobę: 179zł

Miejsce: parter Naszej willi

Sale konsumpcyjne: sala Zamkowa/ sala Majorowej/ sala Parkowa

Parkiet: sala Kominkowa

Muzyka: Dj

Atrakcje: w trakcie imprezy przez 2h będą wróżki

Jedzenie: Bufet ciepły, bufet zimny, bufet słodki, napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane

Alkohol: we własnym zakresie lub dodatkowo płatny w atrakcyjnych cenach

 

 MENU

 

APERITIF

Wytrawny drink powitalny

 

BUFET Z DANIAMI GORĄCYMI 

(20:00-24:00)

 

Krem z pieczonej dyni

 

Ragout z dzika z borowikami i rozmarynem

Żeberka wieprzowe w glazurze BBQ z grillowana kukurydzą 

Rigattoni z łososiem w sosie kaparowym

Podsmażane pierogi z kaczką w sosie żurawinowym

Dodatki:

Ziemniaki opiekane, ryż czarno-biały z pestkami dyni , warzywa gotowane

 

BUFET Z ZIMNYMI PRZEKĄSKAMI 

Mięsa pieczone: rolada z karkówki, schab ze śliwką, rolada z kurczaka, pasztet z kaczki

Tortille z kurczakiem i warzywami 

Sałata z grillowanym kurczakiem, suszonymi pomidorami, oliwkami, avocado, czerwoną cebulą
 i prażonymi pestkami dyni 

Sałata z serem tallegio, winogronami, pomarańczą, gruszką, truskawkami i orzechami włoskimi

Śliwki i morele w boczku 

Śledź na pumperniklu z konfiturą z czerwonej cebuli

Carpaccio z pomidorów z pesto bazyliowym

  

BUFET DESEROWY

Wybór ciast,  Świeże owoce 

 

NAPOJE 

(bez limitu w cenie) 

Woda, soki (pomarańcza, jabłko) 

Pepsi, 7Up, Mirinda – na barku 

 

ALKOHOL WE WŁASNYM ZAKRESIE 

 

DLA ZORGANIZOWANYCH REZERWACJI POWYŻEJ 20 OSÓB DYSPONUJEMY KILKOMA SALAMI V.I.P. * szczegółowe informacje telefonicznie

 

REZERWACJE PROSIMY SKŁADAĆ POD NR TELEFONU 89 522 84 64, 887 817 000
LUB E-MAILEM NA ADRES: restauracja@casablanca.olsztyn.pl
 

 

POTWIERDZENIEM REZERWACJI JEST OPŁATA CAŁEJ KWOTY REZERWACJI

 

 

 


 

 SYLWESTER 2019/2020

NIEZAPOMNIANA ZABAWA Z DJ-em NA 3 PIĘTRACH WILLI
31.12.2019r. 19:00-4:00
CENA: 309zł / os.

 

MENU

APERITIF
Drink w stylu Gatsby - NEGRONI

 

PRZYSTAWKA

TATAR Z TUŃCZYKA
Polędwica z tuńczyka / awokado / imbir / kolendra / sezam


ZUPA

KREM Z KALAFIORA
Bulion drobiowy / kalafior / boczek wędzony / chipsy z topinamburu / oliwa truflowa


DANIE GŁÓWNE

BIODRÓWKA JAGNIĘCA
Biodrówka jagnięca / babka ziemniaczana / wędzony twaróg / demi glace z rokitnikiem / boczniak królewski


BUFET SŁODKI
Patery świeżych owoców
Wybór ciast
Mini desery:
Ptyś z chantilly waniliowym
Mini bezy z kremem i owocami
Tiramisu
Mus czekoladowy z żelką truskawkową


BUFET ZIMNY

Pasztet z kaczki z żurawiną
Mięsa własnego wyrobu:
Pieczona karkówka, schab wieprzowy faszerowany śliwką i morelami

Własne wędliny podsuszane
Wybór ryb wędzonych

Finger food:
Tatar wołowy z domowymi piklami
Tatar z łososia ze szczypiorem
Krewetki na z salsie z kompresowanego ogórka z dodatkiem chilli
Melon w szynce parmeńskiej z balsamico
Plastry pieczonego rostbefu na musie tatarskim
Mini sałatka z pieczonych buraków z kozim serem i marynowanym jabłkiem
Wybór tortilli
Śledź na pumperniklu z konfiturą z czerwonej cebuli

Wybór sałat:
Sałata z wędzoną piersią kaczki, pomarańczą, gruszką, winogronami
i prażonymi płatkami migdałów

Sałata z grillowanym kurczakiem, chipsem z wędzonego boczku, białą mozzarellą, oliwkami, suszonymi pomidorami, granatem, awokado i prażonymi pestkami dyni

 

BUFET GORĄCY

Pieczone udo z kaczki na czerwonej kapuście z wędzoną śliwką
Filet z dorady w sosie porowym
Plastry polędwiczki wieprzowej na szpinaku z orzechami laskowymi
Pierogi z ciasta drożdżowego faszerowane warzywami


O PÓŁNOCY…
Kieliszek wina musującego


NA WZMOCNIENIE
(OK. 2:00)
Strogonoff

 

NAPOJE
(bez limitu w cenie)
Woda, soki (pomarańcza, czarna porzeczka, jabłko)
Pepsi, 7up, Mirinda – na barku
Kawa, herbata

DLA ZORGANIZOWANYCH REZERWACJI POWYŻEJ 20 OSÓB DYSPONUJEMY SALAMI V.I.P. * szczegółowe informacje telefonicznie

ALKOHOL WE WŁASNYM ZAKRESIE

REZERWACJE PROSIMY SKŁADAĆ POD NR TELEFONU 89 522 84 64, 887 817 000 LUB E-MAILEM NA ADRES: restauracja@casablanca.olsztyn.pl

REZERERWACJE PRZYJMUJEMY DO 10.12.2019r.
POTWIERDZENIEM REZERWACJI JEST OPŁATA CAŁEJ KWOTY REZERWACJI

 


 

 

 W KAŻDĄ NIEDZIELĘ ZAPRASZAMY RODZINY Z DZIEĆMI.
W GODZINACH 13:30-16:30 CZAS WASZYM POCIECHOM
UMILI ANIMATORKA.

 


 

 MUZYKA NA ŻYWO 

08.11.2019r. oraz 23.11.2019r.

 

MAURICIO RIOSA

MAURICIO

Mauricio Rios urodzony w 1956 w Santiago de Chile swoja karierę muzyczną zaczął w Chile od udziału w telewizyjnym talent show
„Escala a existo”, którego był laureatem.

Wygrana w programie przyniosła mu wiele propozycji zawodowych z czego najważniejsze były występy jako solista i crooner z orkiestrą A Big - Band Universal Orchestra, którą prowadził bardzo znany wówczas dyrygent Juan Azua. Współpraca z orkiestrą trwała 18lat. 

Wielokrotnie występował w telewizji chilijskiej w bardzo znanym programie rozrywkowym „Coctel" i na wielu scenach w całym kraju. 

W roku 2003 zaczyna swoja muzyczna drogę w Europie, w Portugalii gdzie pomimo, iż śpiewa głownie po hiszpańsku w Lizbonie udaje mu się zaśpiewać w miejscach, które tradycyjnie wiąże się z muzyka fado („Madeira Pura" Alfama)


Przez lata współpracuje jako „musico da casa” z kultowa dla Portugalczyków restauracja „Cafe Imperio"


Śpiewa także w znanym jazz klubie „Notaveis Pub" w Carcavelos

https://www.youtube.com/watch?v=i9ReNUafOio&list=PLwkKDx8pd0KSJd3M4cYRWAeazT8vMpGvs&index=3


https://soundcloud.com/user-94024648


https://www.facebook.com/galeriausluga/videos/333091274191841/